Utbildning & Erfarenhet

 

Din expert på hårförlängningar och löshår i Skåne

 

 

 

* 100% nöjd kund garanti *Allt löshår i eget lager *Chefstylist/tekniker med 17 års erfarenhet

*Rabatt för Student, Pensionär samt återkommande kunder

Så här ska det se ut. Snyggt, prydligt och skonsamt. Inga fästen som sitter för nära hårbotten och som kan orsaka skador, irritation och i värsta fall - kala fläckar.

Ovan har jag dessvärre sett alltför många gånger. Runda fästen som sitter så nära hårbotten att de skaver sönder håret. I värsta fall kan de orsaka ärrbildning i hårsäcken som gör att hårstrået blir permanent skadat. Samma skador kan ses när man sätter för mycket löshår i för lite eget hår eller om man använder clip-ons på fel sätt.

VIKTEN AV KORREKT FÄSTTEKNIK, UTBILDNING & ERFARENHET

 

 

Det finns några saker som är helt avgörande för om din hårförlängning kommer bli bra eller inte. Likaså om ditt hår kommer ta skada av din förlängning eller ej. Korrekt fästteknik, utbildning och erfarenhet hos din stylist lägger grunden till en säker hårförlängning. Skötseln och stylingen är därefter upp till dig.

 

Tyvärr finns det mängder med utbildningar idag där man blir certifierad extensionstylist, men där utbildarna inte har någon som helst kunskap om hur en säker hårförlängning ska utföras. Jag har sett företag göra reklam för sina utbildningar där kursdeltagarna, som inte har någon som helst tidigare erfarenhet, sätter i löshår direkt på modell utan att ha gjort en enda keratinslinga i sitt liv tidigare. Fästena rullas i, står rätt ut från hårbotten (vilken innebär att de sitter för nära skalpen) och kommer oundvikligen orsaka skador på den stackare som fått sitta modell. Hur man vågar ställa upp på något sådant övergår min fattningsförmåga. Likaså förstår jag inte hur man kan påstå sig utbilda i säkra metoder när man uppenbarligen inte har en aning om vad man gör. Det är den här typen av "utbildningar" och företag som ger hela branschen dåligt rykte.

 

Mina bästa råd till dig som funderar på att göra en hårförlängning, framförallt med keratinvax som idag är den vanligaste och mest populära förlängningsmetoden, är följande.

 

1. Tillåt aldrig att någon gör runda fästen på dig. Varför? Låt oss göra ett test. Greppa tag om en liten slinga av ditt egna hår och håll det mellan tummen och pekfingret. Börja rulla håret mellan fingrarna och föreställ dig att du rullar in varmt, smält vax i håret dessutom. Föreställ dig också att du rullar så hårt du kan medan du gör detta för att all luft mellan ditt egna hår och det varma vaxet ska pressas ut.

 

När du behandlar ditt hår på ovan beskrivet sätt så är det stor risk att du skadar hårets fjällskikt. Detta försvagar hårstrået och extra belastning i form av en keratinslinga kan göra att hårstrået så småningom bryts och går av. Hårstråna i varje keratinslinga lägger sig dessutom kors och tvärs, keratinet stelnar och när det sedan väl är dags att ta ur förlängningen så bryts oundvikligen många av dina friska hårstrån av. Om du kontinuerligt har en hårförlängning gjord med runda fästen kommer ditt hår att bli tunnare och tunnare med fler och fler avbrutna hårstrån. Har du dessutom tunt och fint hår redan från början kan det räcka med en enda dåligt utförd förlängning för att ditt hår ska bli förstört för lång tid framöver.

 

2. Har din stylist/frisör någonsin sagt till dig att det är normalt att tappa 20 slingor den första månaden? Detta är inte normalt. Om det däremot hänt dig har du med största sannolikhet fått en hårförlängning isatt med runda fästen. Även om man är mycket stark i nyporna så kan man inte göra en hel förlängning med runda fästen på ett sådant sätt att all luft mellan det egna håret och keratinslingan pressas ut. Det kommer alltid finnas små luftbubblor/hål som släpper in fukt och hårvårdsprodukter i själva fästet. Detta gör att slingorna lossnar och glider av i förtid. Har du otur kan varenda slinga glida av, en efter en.

I några få och mycket ovanliga fall kan man stöta på personer som har sk "glasfiberhår". En hårförlängning på sådant hår fäster helt enkelt mycket sämre, oavsett om man gör förlängningen med rätt teknik eller inte. Men detta är som sagt mycket ovanligt. Under mina 17 år inom branschen har jag stött på färre än 5 personer som haft denna typ av hår.

 

Vad är då rätt teknik? En korrekt utförd hårförlängning med keratinvax är gjord med platta fästen, rätt mängd eget hår i varje keratinslinga med en snygg och prydlig uppdelning av håret och där slingorna inte sitter för tätt inpå hårbottnen.

 

Själva keratinslingan läggs ovanpå den egna hårslingan (aldrig under). Vaxet smälts och kanterna viks in under det egna håret. Därefter klämmer man till med en squeezer för att pressa ut all luft mellan eget hår och löshårsslinga. Med denna teknik omsluter man det egna håret helt, samtidigt som alla hårstrån ligger i hårets växtriktning och utan att hårstråna korsar varandra. Risken att det egna håret bryts och går av när det väl är dags att ta ur håret är mycket liten och slitaget blir minimalt. Att fästena dessutom knappt känns är en bonus.

 

 

Copyright © All Rights Reserved