Ursprung & Kvalitet

 

Din expert på hårförlängningar och löshår i Skåne

 

 

 

* 100% nöjd kund garanti *Allt löshår i eget lager *Chefstylist/tekniker med 17 års erfarenhet

*Rabatt för Student, Pensionär samt återkommande kunder

LÖSHÅRENS URSPRUNG

 

 

 

De tre vanligaste ursprungen när man talar om löshår av äkta hår är: Europeiskt hår, Asiatiskt hår och Indiskt hår. Ursprunget har endast att göra med varifrån själva råvaran kommer- inte var själva produktionen sker eller hur tillverkningen går till.

 

 

EUROPEISKT LÖSHÅR

 

De europeiska löshåren delas vanligtvis in i de slaviska och kaukasiska håren. De slaviska håren är mycket tunna och fina i kvalitén, men också väldigt svåra att hitta i större kvantiteter. De slaviska håren är också svåra att hitta ofärgade/obehandlade och det är mycket ovanligt att en slavisk kvinna vill klippa av och sälja sitt hår.

 

Kaukasien är ett geopolitiskt område i gränsen mellan Europa och Asien Detta löshår är något kraftigare i strukturen än både det slaviska och det indiska håret, men passar utmärkt till extensions. Håret samlas in från bland annat Östra Ryssland, Moldavien och Azerbajdzjan. Löshåret håller sig mer eller mindre rakt även efter tvätt och kan upplevas som mer lättstylat än det indiska löshåret - dock är det som sagt lite grövre i stråna och passar oftast inte dem med mycket tunt och fint eget hår.

 

 

ASIATISKT LÖSHÅR

 

När man pratar om asiatiskt löshår syftar man på håren från bland annat Kina och Mongoliet, som i struktur har ett runt tvärsnitt, till skillnad från vårt som är ovalt. Dessa hår är mycket tjockare och starkare i strukturen, vilket gör att håret blir väldigt tungt. Håret böjs och lockas därmed inte som det västerländska och det blir ofta en väldigt tydlig uppdelning mellan det egna håret och löshåret om man har ett typiskt skandinaviskt hår med tunna hårstrån. Då håret är så pass tungt och ligger väldigt platt, är det svårt att få volym i asiatiska extensions. Fördelen med denna typen av hår är dock att det går att få fram väldigt ljusa löshår utan att kvalitén förstörs samt att håret är väldigt lättstylat. Om ditt egna hår är rakt utan något självfall samt åt det grövre hållet så passar det asiatiska löshåret bra till dig.

 

 

INDISKT LÖSHÅR

 

Det indiska håret finns i mycket stora kvantiteter och anses vara den hårtyp som är bäst lämpad till extensions. Håret är starkt, utan att vara för tjockt, lättstylat och ger fin volym. Genetiskt sett är indiskt hår väldigt likt det västerländska hårets struktur, men passar utmärkt ihop även med andra hårtyper. Löshåret får alltid mer eller mindre självfall och kräver därför mer styling än det asiatiska löshåret om ditt egna hår är mycket rakt. Den stora fördelen är dock att löshåret är så gott som omöjligt att särskilja från ditt egna hår. En hårförlängning med ett indiskt löshår ser mycket naturligt ut.

 

 

DE LÖSHÅR JAG ANVÄNDER PÅ SALONGEN

 

Jag använder mig för närvarande endast av indiskt remy tempelhår från Euro So.Cap./Seiseta. Jag kommer dock även få in ryskt/kaukasiskt hår i lager framöver. Även detta hår är av märket Euro So.Cap./Seiseta.

 

Copyright © All Rights Reserved