Sliter det mycket?

 

Din expert på hårförlängningar och löshår i Skåne

 

 

 

* 100% nöjd kund garanti *Allt löshår i eget lager *Chefstylist/tekniker med 17 års erfarenhet

*Rabatt för Student, Pensionär samt återkommande kunder

HUR MYCKET SLITER EGENTLIGEN EN HÅRFÖRLÄNGNING PÅ DET EGNA HÅRET?

 

 

En hårförlängning som sköts rätt och är fäst med rätt teknik sliter mycket litet eller inget alls på det egna håret. Oftast får man räkna med ett visst slitage, men många av mina kunder har fått så pass bra och långt eget hår efter en tid att de inte längre behöver vare sig hårförlängning eller hårförtockning. Det är jättekul att få vara med och skapa dessa förutsättningar, men det är inte säkert att det gäller just för dig. Hur mycket exakt en hårförlängning sliter på håret beror mycket på vilken metod man valt, vilken typ av löshår man använt, hur man sköter om håret samt vilka dagliga stylingvanor man har sedan tidigare.

 

En person som ofta bleker/slingar/färgar/lockar eller plattar sitt hår upplever ofta att kvalitén på det egna håret blir bättre efter en hårförlängning. Detta beror på att löshåret lägger sig runt det egna håret och tar det dagliga slitage som man normalt utsätter håret för. Ofta sköter man också håret bättre när man har en hårförlängning eftersom det trots allt ändå kostar några tusenlappar att göra en. Man kan se att en hårförlängning varit bra för det egna håret genom att det hår där förlängningen suttit är längre än resterande hår. Det som hänt är helt enkelt att håret utan extensions har slitits normalt (ofta kan det brytas av längst nere i topparna), medan håret som varit omgivet av extensions inte har blivit utsatt för det dagliga slitaget och därför blivit längre. Jag ska försöka komma ihåg att ta en bild på hur det brukar se ut och lägga upp det här.

 

En person som vare sig bleker/slingar/färgar/lockar eller plattar sitt hår kan uppleva att det egna håret har slitits lite mer än normalt. En hårförlängning blir ju trots allt en extra belastning som sitter i håret i flera månader. Så ett visst slitage får man ibland räkna med, däremot sliter det inte så mycket som en del vill påskina, åtminstone inte om allt görs rätt.

 

Man kan jämföra slitaget efter en hårförlängning som skötts korrekt med det slitage som uppstår när man gör en intensivtoning. Mer än så ska det absolut inte slita på håret - då är det något som inte stämmer. Antingen har förlängningen inte skötts ordentligt, det egna håret varit försvagat eller vekt av naturen, eller också så är förlängningen fel isatt/fel anpassad till kunden.

 

En liten procentandel kan också ha den typen av hår som helt enkelt inte klarar den extra belastning/tyngd en hårförlängning medför. Detta är mycket ovanligt och man minskar risken för slitage genom att sätta rätt mängd hår i varje extension. En hårförlängning som exempelvis gjorts med keratinvax och där för lite eget hår har använts till varje slinga kan medföra att man tappar mer hår än normalt. Detta leder naturligtvis till tunnare och tunnare hår. Försäkra dig därför alltid om att den som gör din förlängning antingen har utbildning eller lång vana vid att göra hårförlängningar.

Copyright © All Rights Reserved