Skötsel och Vård

Att tvätta håret

 

 • Börja med att borsta igenom hela håret enligt beskrivningen ovan.
 • Masser varsamt in schampo i hårbotten. Schamponera inte hårlängderna - det behövs inte. Det schampo som rinner ner i längderna från din hårbotten är tillräckligt. Upprepa en gång till. Första schamponeringen löser upp smuts och fett. Andra schamponeringen gör att håret och skalpen kan ta till sig de vårdande ämnena i schampot.
 • Tänk på att alltid skölja ordentligt och endast i hårets växtriktning. Håret ska lägga sig helt rakt och i rätt riktning innan du är klar. Tvätta aldrig håret med huvudet hängades över badkarskanten. Löshåret trasslar då ihop sig.
 • Massera därefter in hårinpackningen i hårlängderna, ej i fästena. Kamma igenom med fingrarna. Låt verka 5-10 minuter och skölj därefter.
 • Massera slutligen in balsamet i hårlängderna, låt verka och skölj.
 • Handdukstorka håret efter tvätt. Massera håret försiktigt med handduken, alltid i hårets växtriktning och hängandes rakt ned - från hårbotten och ned mot topparna. Gnugga aldrig handdukten mot huvudet. Detta skadar håret och gör att det trasslar sig.
 • Om du använder spraybalsam som inte ska sköljas ur sprayar du i det efter att du handdukstorkat håret. Spraya endast i hårlängderna och överdriv inte mängden. Håret ska inte vara genomvått efter att du använt spraybalsam, endast fuktigt.

 

Din expert på hårförlängningar och löshår i Skåne

 

 

 

* 100% nöjd kund garanti *Allt löshår i eget lager *Chefstylist/tekniker med 17 års erfarenhet

*Rabatt för Student, Pensionär samt återkommande kunder

SKÖTSELRÅD FÖR DITT LÖSHÅR FRÅN EURO SO.CAP. & VANITY HAIR EXTENSIONS

 

På samma sätt som det finns olika typer av hårkvaliteter, så finns det olika rekommendationer för vård av löshår. Det spelar därför ingen roll om du har använt löshår i tio års tid, om det löshår du tidigare använt inte haft samma egenskaper som det löshår du väljer att sätta i hos mig. Ta dig därför tiden att läsa igenom nedan skötselråd ordentligt - gör du inte det riskerar du att skada ditt löshår och förkorta dess hållbarhet. Tänk också på att stylingen av löshåret är olika beroende på om du väljer vårt indiska löshår eller vårt kaukasiska löshår.

 

Både det indiska löshåret från Euro So.Cap. och vårt kaukasiska löshår från Vanity Hair Extensions är naturliga produkter och behöver därför vårdas och underhållas för att helt komma till sin rätt. Eftersom löshår, till skillnad från vårt eget hår, inte får näring från roten, är det viktigt att underhålla det noga och att tillföra extra mycket fukt utifrån.

 

För att ditt löshår ska hålla sig livfullt och fräscht så länge som möjligt rekommenderar jag att alla skötselråd följs. Löshåret från Euro So.Cap. kan tonas, färgas och nyanseras - men inte blekas. Löshåret från Vanity Hair extensions kan nyanseras med silverschampo och färginpackningar, men bör inte färgas, tonas eller blekas i övrigt.

UNDERHÅLL, STYLING & HÅRVÅRDSREKOMMENDATIONER

 

 

Den allmänna dagliga vården

 

Borsta gärna håret 2-3 gånger varje dag med en särskild extensionborste. Regelbunden borstning med rätt verktyg hjälper till att hålla fjällskikten stängda och reducera dagligt slitage. Borsta håret sektionsvis och börja i topparna och arbeta dig uppåt. Håll samtidigt en hand över fästena för att minska påfrestningen på ditt egna hår. Slit aldrig i håret.

 

Samla ihop håret i en fläta, hästsvans eller annan uppsättning när du ska sova, träna eller bada. Applicera lite serum i hårtopparna innan uppsättningen så håller du topparna fräscha och återfuktade. Vid slarv med att använda serum slits håret mycket snabbare och du får lätt kluvna hårtoppar.

 

Gå aldrig och lägg dig med vått/fuktigt hår. Detta sliter extremt mycket på löshåret och det kan trassla ihop sig så pass mycket att det inte går att reda ut igen.

 

Använd endast produkter som är rekommenderade till vård av ditt löshår. Använder du fel produkter förkortar du livslängden på löshåret och kan i värsta fall förstöra det. Jag lämnar ingen garanti på vare sig hår eller fästen om du använder fel produkter - det gör du i så fall på egen risk. Är du osäker på någon produkt så fråga mig!

Att tänka på om du har keratinextensions

 

 • Vissa produkter kan göra att fästena kristalliseras (vitnar), vilket i sin tur kan göra att du tappar slingor. Produkter som innehåller mycket alkohol och/eller salter, färger/toningar med ammoniak och färger som ljusar upp håret ska du inte använda.
 • Föna alltid håret torrt med låg-medelvärme och använd inte plattång, locktång eller andra varma stylingverktyg direkt på fästena. Keratinvaxet kan bli så pass varmt att det mjuknar och risken finns då att du börjar tappa slingor.
 • Använd aldrig balsam eller hårinpackning direkt på fästena. Detta kan göra att de börjar glida och då tappar du slingor.
 • Skydda hår och fästen mot stark sol. Skölj håret med sötvatten direkt om du badat i saltvatten. Undvik att doppa håret i pool.
 • Ta för vana att känna igenom fästena och separera dem från varandra om de har en tendens till att börja trassla in i varandra.

Att tänka på om du har tejpextensions

 

 • Produkter som innehåller mycket alkohol och/eller salter, färger/toningar med ammoniak och färger som ljusar upp håret ska du inte använda. Du ska inte heller använda schampo som innehåller olja, då oljan kan få fästena att börja glida vilket resulterar i att du tappar dem.
 • Föna alltid håret torrt med lägsta värme och använd inte plattång, locktång eller andra varma stylingverktyg direkt på fästena.
 • Använd aldrig balsam eller hårinpackning direkt på fästena. Detta kan göra att de börjar glida och då tappar du dem.
 • Skydda hår och fästen mot stark sol. Bada inte i saltvatten eller i klorerat vatten.
 • Undvik att tvätta håret mer än 2-3 gånger i veckan och gå aldrig någonsin med våta fästen. Tejpfästena måste alltid fönas helt torra och alltid på lägsta värme. Hårlängderna kan föna halvtorra och sedan låta självtorka om du vill.
 • Undvik att borsta håret när det är vått. Om du ändå måste, använd en tangle teezer eller liknande, och håll alltid en hand på fästena så de inte glider.
 • Skölj håret extra noga, dubbelt så länge som normalt, efter att du tvättat det. Schamporester måste sköljas ur ordentligt. Vid slarv kan slingorna börja glida och det doftar inte heller särskilt gott med gamla schamporester i håret.

Styla löshåret

 

När håret är vått/fuktigt tenderar fjällskikten att öppna sig. Ett vått hår trasslar sig därför mycket lättare än ett torrt hår. Tvärtemot vad många tror, så slits också ett hår som får självtorka, generellt mer än ett hår som fönas torrt - förutsatt att du fönar håret på rätt sätt. Följ därför nedan anvisningar när du fönar och stylar ditt löshår.

 

Börja med att använda ett bra värmeskydd. Du kan använda värmeskydd både i sprayform och i krämform - vilket du föredrar. Hoppa aldrig över värmeskyddet. Det skyddar mycket mer än du kanske tror.

 

För en vågig/lockig look använder du en hårfön med diffuser/tratt (fungerar endast med indiskt löshår - de asiatiska är oftast spikraka). Föna alltid håret på lägsta värme. Borsta inte i håret medan det torkar - då blir det frissigt. Håret blir som finast om du låter bli att peta i det så mycket som möjligt.

 

Vill du ha en rak look använder du en hårfön och en rundborste särskilt anpassad för extensions. Dessa finns att köpa i salongen om du inte har en själv redan. Alternativt kan du föna håret först och därefter använda en plattång, om du har svårt att få till det med bara fön och rundborste. Tänk på att inte använda högre värme än vad ditt värmeskydd skyddar för.

 

Använd något av våra rekommenderade serum/krämer i håret efter att du fönat det torrt. Detta hjälper till att hålla håret glansigt och återfuktat hela dagen. Om du använder ett olje- eller silikonbaserat serum ska du alltid använda det efter att du är klar med dina stylingverktyg för att inte skada håret. Både olja och silikon bränner sönder hårstråna om det används tillsammans med hög värme.

 

Copyright © All Rights Reserved